Blog Terug naar school – Back tot school

Een blog over Terug naar school
5 tips om weer op te starten na de zomer.

Voor sommigen duurt het nog even, maar voor het midden van het land is het al bijna zo ver. We gaan weer beginnen met school. Je kinderen worden misschien al zenuwachtig bij de gedachten. Hier zijn tips om het allemaal wat rustiger te laten verlopen.

Tip 1

Zorg dat je alle spullen in huis hebt. De lunchtrommel die aan vervanging toe is of de tas. Daarnaast niet vergeten, de gymkleren. Passen ze die überhaupt nog, of niet. Lesje van vorig jaar. Weet dat er veel aanbiedingen zijn voor spullen. Veel bedrijven spelen in op ‘back-to-school’ dus met een beetje goed zoeken, vind je nog iets met goede korting.

Oh ja en bij ons op school hebben ze nog een luizenzak. Zorg dat die natuurlijk geen luizen bevat 😊.

Tip 2

Werk de week ervoor, of weken ervoor, alvast weer aan een schoolritme. Dus niet nog om half tien of tien uur naar bed, zoals het hier nu nog gaat, maar netjes op tijd. Wat op tijd ook mag inhouden voor jouw kind.

Tip 3

Eten! Wat was ook alweer de ‘waterdag’ en wat ook al weer de fruit dag of mocht het ook andersom. Zorg dat je het in ieder geval in huis heb, en dat het nog vers is. Je dag starten met een verrotte banaan is natuurlijk ook niet lekker.

Tip 4

Check de studiedagen en het klaslokaal! Anders sta je straks al in de eerste week voor niets op het schoolplein en dat is ook geen lekker begin. Of je staat voor de verkeerde deur, omdat je vanaf groep 5 naar een ander gebouw moest. Wil je ook weer beginnen met opdrachten van school, neem dan een kijkje in onze webshop.

Tip 5

Vergeet niet dat de juffen en meesters ook van vakantie komen en de week ervoor al weer hard bezig zijn geweest met de voorbereiding. Ze moeten alle nieuwe kinderen weer leren kennen en beginnen met opnieuw de regels uit te leggen van school. Dus ook al kom je zelf gehaast aan op het schoolplein en poets je nog net de tandpasta van je kinds zijn gezicht af. Vergeet dan niet om hoi te zeggen!